На Львівщині до смерті побито під час застілля жінку

15:38 18 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: novadoba.com.ua

42-річна жителька міста Броди померла від отриманих тілесних ушкоджень.

«15 квітня у Бродівське відділення поліції  надійшло повідомлення про тіло жінки без ознак життя, виявлене у будинку в одному з сіл району», – повідомили сьогодні, 18 квітня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Про виявлене тіло правоохоронців повідомила фельдшер, котру викликали, аби надати медичну допомогу потерпілій. Прийшовши за вказаною адресою, медик з’ясувала, що жінка вже тривалий час мертва. Як в подальшомувстановили судмедексперти, смерть настала «внаслідок набряку головного мозку та крововиливів під оболонку головного мозку».

На місці події працювала слідчо-оперативна группа. Як встановили поліцейські, загибла – 42-річна мешканка міста Броди. Будинок належить 40-річному місцевому мешканцю, котрий нещодавно демобілізувався з лав Збройних сил України, 9 квітня повернувся додому та від того часу разом з приятелями «святкував». Разом з чоловіками участь у застіллях брала й загибла.

Начальник Бродівського відділу поліції, підполковник Йосип Галицький, розповів: «Коли у чоловіків закінчувалась горілка, вони їздили на таксі у Броди та поповнювали «запаси» алкоголю та продуктів. Перед однією з таких поїздок, 13 квітня, власник будинку разом зі своїм 38-річним товаришем наказали жінці прибрати у будинку та зварити їсти. Побачивши по приїзді, що їх вказівки не виконані, товариш демобілізованого розлютився та наніс жінці удар ногою в голову, від чого вона впала на підлогу, а потім завдав ще кілька ударів ногою їй в обличчя».

Жінка залишилась лежати на підлозі, а чоловіки продовжили застілля. Лише під вечір наступного дня вони зауважили, що побита не подає ознак життя, проте й тоді не поспішили закликати на допомогу медиків, а зробили це лише вранці 15 квітня.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвели до смерті потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Товаришу демобілізованого власника будинку повідомлено про підозру в скоєнні цього злочину, суд обрав для нього міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває досудове розслідування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів