На 600 тисяч гривень дорожче купить квадроцикли і снігоходи західний реабілітаційни центр

10:41 17 грудня 2019 р.

Фото до новини

«Західний реабілітаційно-спортивний центр» Національного комітету спорту інвалідів України придбає квадроцикли та снігоходи на 600 тисяч гривень дорожче ринкових цін. Загалом переплата становитиме третину суми укладених договорів.

Про це пишуть "Наші гроші. Львів".

Згідно з Prozorro, центр 13 грудня підписав два договори на закупівлю спецтехніки на 1,88 млн грн з ТОВ «Фітнес трейдінг». За одним договором придбали два снігоходи моделі VK540V за 890 тис. грн, а за іншим - два квадроцикли YFM700 за 995 тис. грн. Виробником усієї техніки є японська компанія Yamaha, а використовуватимуть транспорт для обслуговування лижних трас.

Загалом закупівля техніки у цієї фірми коштуватиме центру на понад 620 тис. грн дорожче, ніж на ринку. У відділі продажу ТОВ «Віді моторс іморт», яка є дистриб’ютором компанії Yamaha в Україні, розповіли, що роздрібна вартість одного снігоходу закупленої моделі становить 310 тис. грн. У переможця тендеру реабілітаційний центр їх купує по 445 тис. грн/шт., тобто на 135 тис. грн дорожче. Квадроцикл YFM700 коштує 320 тис. грн, а «Фітнес трейдінг» продає їх по 497 тис. грн за одиницю.

Єдиним конкурентом на обох тендерах для переможця є саме ТОВ «Віді моторс імпорт», ексклюзивний імпортер та дистриб’ютор продукції компанії Yamaha в Україні. Однак цінова пропозиція товариства була на 5 та 10 тис. грн дорожчою, а під час аукціону не знижувало ціну.

ТОВ «Віді моторс імпорт» зареєстроване в Києві, а його власниками є Руслан Семчук, Олег Джуринський і ТОВ «Віді груп», яка займається продажем автомобілів.

Кінцевими бенефіціарами ТОВ «Фітнес трейдінг» є Марія Руденко, Олексій Лебедько та Олена Івасик. Раніше фірма займалась торгівлею спортивним інвентарем. З початку 2018 року понад 280 держзамовлень на 81 млн грн, серед яких 19 договорів на 12,3 млн грн у Львівській області.

«Наші гроші. Львів» намагалися отримати коментар телефоном щодо переплати в 600 тис. грн, однак контактна особа «Західного реабілітаційно-спортивного центру» Юлія Бартлевич попросила написати запит.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів