Мер Мукачева Балога прокоментував обшуки правоохоронців

14:52 10 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Міський голова Мукачева Андрій Балога наполягає, що всі рішення і процедури щодо продажу землі навколо стадіону "Авангард" у місті здійснювалися відповідно до чинного законодавства.

Про це повідомив міський голова Мукачева Андрій Балога, коментуючи проведені обшуки у цій справі, пише Dailylviv.com..

"Декілька слів з приводу проведення слідчих дій в місті Мукачеві. По-перше, кримінальне провадження, в рамках якого відбуваються слідчі дії, стосується викупу земельної ділянки ТОВ «Універсал-М», яка ними орендується у місті з 2003 року. По-друге, всі рішення та процедури щодо цієї земельної ділянки здійснювались у поточному році відповідно до чинного законодавства", - заявив він.

За словами Балоги, уся потрібна інформація та документи були надані правоохоронцям у повному обсязі у співпраці зі слідством, на усіх етапах їх роботи.

"Сподіваюсь, що слідчі підійдуть до з'ясування всіх обставин справи максимально об'єктивно та неупереджено, відповідно до законодавства, перед яким всі однозначно рівні. Переконаний у законних діях міської ради та в тому, що надалі це буде підтверджено в рамках цього розслідування та судами, як це було не один раз", - додав він.

Як повідомлялося, вранці 10 жовтня СБУ та НАБУ провели обшуки у міського голови Мукачева, голови Мукачівської районної ради та у низці компаній через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону «Авангард». За даними правоохоронців, ціна землі була занижена в 10 разів, через що міський бюджет Мукачева недоотримав від продажу 100 млн грн.

Слідчі дії санкціоновані й здійснюються відповідно до чинного законодавства. Інші деталі не розголошуються для збереження таємниці досудового розслідування, повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, 2 жовтня СБУ затримала на хабарі мера Сум Олександра Лисенка. Міського голову спіймали «на гарячому» одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів - 1 430 000 гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів