Заробляв на смітті: СБУ затримала на хабарі мера Сум Олександра Лисенка

21:23 2 жовтня 2023 р.

Фото до новини

СБУ затримала Лисенка 2 жовтня в момент отримання частини траншу, а саме 1,43 млн гривень.

Про це повідомляє СБУ, пише Dailylviv.com.

За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ за оперативного супроводу Управління Cлужби безпеки України у Сумській області на одержанні неправомірної вигоди у сумі 2 130 000 гривень викрито Сумського міського голову та директора Департаменту інфраструктури Сумської області. 

У межах досудового розслідування встановлено, що вказані особи вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 гривень.

02.10.2023 вказаних осіб викрито «на гарячому» одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів - 1 430 000 гривень.

Наразі мера міста Суми та директора департаменту затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Слідство триває. 

На тему ТПВ у Львові:

Мерія назвала п'ятьох перевізників сміття, з якими радить укладати угоди

Польська компанія Control Process S.A. у Львові будує комплекс з переробки твердих побутових відходів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів