На Львівщині медсестра місяцями незаконно отримувала зарплатню

10:38 14 березня 2024 р.

Фото до новини

Державі було завдано збитків на суму понад 19 тисяч гривень.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Зловмисницю, медичну сестру Центру первинної медико-санітарної допомоги однієї з сільських рад на Львівщині, викрили оперативники кримінальної поліції та дізнавачі сектору дізнання відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури.

Читайте також: У 60 ресторанах «Холдингу емоцій «!FEST» 2000 працівників отримували зарплату в конвертах

Як встановили правоохоронці, у 2019 році жінка протягом кількох місяців регулярно отримувала заробітну платню за основним місцем роботи та за місцем роботи за сумісництвом, хоча насправді у цей час перебувала поза межами України – за кордоном. Таким чином державі було завдано збитків на суму понад 19 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Санкція статті передбачає покарання - штраф від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів