Масштабні незаконні вирубки: на Львівщині з вертольоту моніторять ліси (відео)

10:08 28 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький разом з начальником головного управління Національної поліції у Львівській області полковником поліції Василем Віконським та командувачем Західного територіального управління Національної гвардії України генерал-лейтенантом Олександром Набоком здійснили спільний обліт лісів карпатського регіону Львівщини.

Про це інформує поліція Львівщини.

Вертолітний обліт був проведений для оцінки стану лісового господарства області, виявлення місць та масштабів незаконних порубок, а також для ліпшої координації дій щодо боротьби з цими злочинами.

«Боротьба із незаконним вирубуванням лісів – це один із пріоритетних напрямків роботи поліції Львівщини. І ми маємо досить багато напрацювань, але, викорінити це явище ми зможемо лише спільними скоординованими зусиллями – обласної влади, поліції, прокуратури області, інших правоохоронних органів та Національної гвардії. Це вперше ми здійснили обліт, переконались в ефективності такого способу моніторингу і надалі плануємо проводити подібні заходи регулярно. Розслідуванню злочинів у сфері лісу підрозділи поліції Львівщини приділяють максимальну увагу», - зазначив Василь Віконський.

За інформацією поліції, від початку року слідчими підрозділами поліції Львівщини розпочато 199 кримінальних проваджень за фактами незаконних порубок або незаконного перевезення, зберігання чи збуту лісу з правовою кваліфікацією згідно ч.1-4 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Це на 115 кримінальних проваджень більше ніж за весь минулий рік.

Поліціянти вилучили 708 кубічних метрів незаконно вирубаної деревини. Відшкодовано збитків, завданих державі, на загальну суму майже 80 тис гривень. До суду скеровано 37 обвинувальних актів ( минулого року - 12). Станом на сьогодні 34 зловмисникам повідомлено про підозри ( в минулому році-12), досудові розслідування здійснюються у 134 кримінальних провадженнях, розпочатих у 2020 році.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів