Маркіян Мальський відреагував на підозру у незаконному продажу землі під «Едем Резорт»

14:01 10 червня 2020 р.

Фото до новини

Екс-голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський, якому 9 червня офіційно вручили підозру у незаконному продажі 15 га земель курорту «Едем Резорт», вперше прокоментував обвинувачення.

Про це пише Zaxid.net.

Він відкинув свою вину, зазначивши, що в підготовлених на підпис документах не вказувалося, що йдеться про землі водного призначення, які не можна відчужувати. Оскільки не ЛОДА вносить у реєстри офіційну інформацію про землю і ЛОДА не має повноважень перевіряти правдивість цієї інформації, то й вини посадовців облдержадміністрації у цій ситуації немає.

«Суть підозри зводиться до того, що робота ЛОДА в частині перевірки інформації про земельні ділянки на десятки років організована неналежно. Це провадження стосується документу, датованого 7 серпня 2019 року. На той момент я перебував на посаді близько місяця. Процедура оформлення у власність конкретно цієї ділянки орендарем розпочалася ще у 2018 року. І я вірю, що в процесі слідства належно встановлять ці та інші обставини, наразі ж це не так. Тому я вважаю оголошену підозру передчасною і безпідставною», – заявив Маркіян Мальський.

За його словами, в інформації про ділянку, яку дозволили продати курорту екс-нардепа Ігоря Кривецького, вказувалося, що йдеться про землі рекреаційного призначення, а не водного фонду, які не підлягають відчуженню. Оскільки ці дані у реєстри вносять інші держоргани, вини ЛОДА у продажі землі з озером немає.

«Не ЛОДА винна у цій ситуації, адже передумовою для винесення усіх рішень ЛОДА, що стосуються земельних ділянок, є інформація із офіційних джерел про статус цих ділянок. Цю інформацію вносять профільні державні органи. Є багато державних органів, які здійснюють нагляд за охороною водних об'єктів, і печатки всіх цих органів присутні на документах [по цій ділянці], в яких немає відомостей про розташовані там водні об'єкти. У посадових осіб ЛОДА відсутні спеціальні знання чи навіть повноваження перевстановлювати чи навіть переоцінювати інформацію щодо статусу земель, що внесена у Держземкадастр та інші офіційні документи», – додав екс-голова Львівської ОДА.

Він заявив, що готовий до слідчих дій і сам зацікавлений у розкритті злочину, якщо в цій ситуації він дійсно є.

Додамо 9 червня прокурорка Львівської області Ірина Діденко повідомила, що екскерівник ЛОДА незаконно передав 15 га - курорту «Едем резорт».

А СБУ задокументувала схему протиправного відчуження земель ексголовою ЛОДА Маркіяном Мальським.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів