Львівський забудовник ошукав 200 покупців квартир на Буковині

21:03 2 вересня 2023 р.

Фото до новини

Впродовж 2016–2020 років підозрюваний уклав з інвесторами попередні договори купівлі-продажу квартир у Чернівцях, однак дотепер будівельні роботи на об’єкті не проводились.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише Dailylviv.com.

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури львівському забудовнику повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 3, ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, упродовж 2016–2020 років підозрюваний уклав з інвесторами попередні договори купівлі-продажу квартир у Чернівцях, за це його будівельна фірма отримала кошти. Однак з 2018 року і дотепер будівельні роботи на об’єкті не проводились.

Внаслідок цієї афери майже 200 громадян залишились без квартир, їм завдано шкоди на понад 173 млн грн.

Щоб унеможливити вчинення будь-яких незаконних правочинів з нерухомим майном інвесторів, на об’єкти будівництва накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій області.

За даними Zaxid.net, ідеться про ЖК Imperial Park Avenue, який будує львівська будівельна компанія «МС Імперіал Буд».

ТзОВ «МС Імперіал Буд» зареєстрована у Львові на вул. Садовій, 2 більше 10 років тому. Зараз одноосібним власником і директором компанії є мешканець Миколаєва Артем Соболєв, утім до грудня 2022 року компанія належала львівʼянину Ігорю Саврію.

У 2021 році стало відомо, що інша компанія Ігоря Саврія ТзОВ «Буд-Ніко» привласнила комунальну ділянку на вул. Лазаренка, 34 у Львові. Землю вартістю понад 4,6 млн грн оформили на померлих людей. Господарський суд Львівської області повернув цю ділянку в комунальну власність.

Шахрай обдурив львів’ян на понад 48 мільйонів гривень

Будівельна афера біля Львова: 40 будинків у Басівці не матимуть централізованого водопостачання і водовідведення

Банкрутство Рубікон Груп: що буде з його трьома житловими комплексами

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів