Львівського генерала-депутата засудили до 6-річного ув'язнення

12:29 14 жовтня 2022 р.

Генерал Михайло Дзюдзь у цивільному одязі на спостережній вежі у колонії.

Генерал Михайло Дзюдзь у цивільному одязі на спостережній вежі у колонії.
Фото: Сторінка у ФБ Михайла Дзюдзя.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів від дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати ВАКС.

Сьогодні, 14 жовтня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватим колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Про це повідомлено на сайті ВАС, пише Dailylviv.com.

Суд призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на строк 3 роки, та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів від дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати ВАКС.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

У повідомленні Вищого антикорупційного суду не згадується прізвище ексначальника-пенітенціарника, але за всіма ознаками немає сумнівів, що йдеться про депутата Львівської обласної ради Михайла Дзюдзя. У березні 2020 року генерал-майора внутрішньої служби затримали за вимагання 1000 доларів регулярного хабаря від підлеглого. 

Тоді Вищий антикорупційний суд призначив Дзюдзю грошову заставу - 630 тис. грн - і зобов'язав його носити електронний браслет. 

Під час судового засідання тодішній нардеп Андрій Лопушанський і голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зголошувалися взяти на поруки Михайла Дзюдзя.  

З березня 2001 року до квітня 2010 року Михайло Дзюдзь очолював управління Державної служби охорони при ГУ МВСУ у Львівській області, а з квітня 2010 року - був заступником начальника ГУ МВС України у Львівській області, начальником міліції громадської безпеки. У червні 2010 року Михайла Дзюдзя представили особовому складу управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області як нового керівника.

Прокурорку Львівщини в облраді заслухає підозрюваний у хабарництві голова антикорупційної комісії

ВАС звільнив з-під варти Михайла Дзюдзя

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів