Львівські митники пропустили найбільшу контрабанду бурштину цього року. Перехопили польські

16:11 25 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Митники в Любліні перехопили 67 кг бурштину, який намагалась перевезти до Польщі громадянка України.

Про це інформує InPoland, пише Dailylviv.com.

У багажнику спеціально переобладнаного для цього автомобіля було виявлено бурштин різних розмірів, вартістю до кількох сотень тисяч злотих. Це – найбільша контрабанда бурштину цього року на цій ділянці кордону.

Успішна операція співробітників Люблінської митно-фіскальної служби відбулася на прикордонному переході з Україною в Гребенному. Як повідомляє Палата фіскальної адміністрації в Любліні, під час огляду легкового автомобіля було виявлено 67,4 кілограма бурштину, ринкова вартість якого попередньо оцінюється у 870 тисяч злотих.

Читайте також: Бурштиновий вівтар у Ґданську перевершив Бурштинову кімнату, автор якої творив і в Жовкві

Контрабандисткою виявилася громадянка України – вона заховала товар у переобладнаній панелі приладів та порогах легкового автомобіля Ford. Митники виявили дрібну гальку та великі “необроблені грудки коричневого кольору”.

Порушниця заплатила 600 злотих штрафу. Легковий автомобіль з переобладнаними схованками та сам бурштин було вилучено.

Нагадаємо, це - не перший випадок, коли контрабанду бурштину пропускають українські митники, а перехоплюють її польські колеги.

Зокрема, у серпні контрабанду понад 23 кг бурштину зупинили на українсько-польському кордоні в Долгобичуві співробітники польської митно-податкової служби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів