Львівське обласне управління Міндоходів звільнило за корупцію 19-х своїх співробітників

17:55 18 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: cbsnews.com

А прокуратура розпочала проти багатьох із них кримінальні провадження.

Як повідомляє сьогодні, 18 листопада, прес-служба обласного управління міністерства доходів і зборів, упродовж цього року його управлінням внутрішньої безпеки проведено 148 службових перевірок і розслідувань. За їх результатами, 115 співробітників цієї установи притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а 19-х – звільнено.

Окрім того, з початку року співробітниками цього ж підрозділу розглянуто 26 звернень та скарг платників. Однак кримінальне провадження розпочато лише за одним із них.

Зате ще 15 кримінальних проваджень за вчинення службових злочинів розпочато органами прокуратури за матеріалами обласного управління міністерства доходів і зборів. Три з них– за статтею 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

У результаті виявлених фактів порушення вимог чинного податкового законодавства, до бюджету було донараховано 2,9 млн. грн. податкових зобов’язань та вжито штрафних санкцій на суму 1,1 млн. гривень. Водночас виявлено п’ять випадків порушення митних правил, за якими порушено п’ять кримінальних проваджень та донараховано до бюджету 7,8 млн. гривень.

Відтак прес-служба обласного управління міністерства доходів і зборів України нагадує:

«Зателефонувавши на гарячу лінію «Пульс» (044) 284-00-07, громадяни можуть повідомити про корупційні діяння з боку посадових осіб органів доходів і зборів.

Повідомити про такі факти можна також управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Львівській області телефоном (032) 297-36-09, або у письмовому вигляді на адресу: 79003, м. Львів, вул. Стрийська, 35, управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Львівській області».

Як інформував «ЩЛ» 11 жовтня, цього року посадовці Львівщини 69 разів не встояли перед «неправомірною вигодою».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів