Корупційні ризики у діяльності виконавчого апарату та депутатів Львівської облради хочуть зменшити

12:25 30 березня 2023 р.

Фото до новини

Таке завдання закріплене у схваленій сьогодні Антикорупційній програмі Львівської обласної ради на наступні три роки.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради, пише Dailylviv.com

Сьогодні, 30 березня, депутатський корпус на своєму засіданні затвердив Антикорупційну програму Львівської обласної ради на наступні три роки. Львівська обласна рада є першою, яка прийняла програму за новою методологією НАЗК.

Прийнята антикорупційна програма є логічним продовженням реалізації заходів, які передбачалися у Антикорупційній програмі, що діяла у 2021-22 роках.

Нова програма є комплексом правил, стандартів і процедур, щодо протидії та запобігання корупції у діяльності Львівської обласної ради. Виконання заходів програми сприятиме впровадженню механізмів прозорості, відкритості, зниження корупційних ризиків у діяльності виконавчого апарату та депутатів обласної ради.

Згідно з програмою діяльність зі запобігання та протидії корупції Львівської обласної ради здійснюється відповідно до принципів верховенства права, законності, пріоритетності прав та свобод людини і громадянина, відкритості та прозорості, участі громадськості у заходах щодо запобігання і протидії корупції, невідворотності відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, суспільної нетерпимості до корупції та утвердження культури доброчесності.

Проєкт програми розробила робоча група з оцінювання корупційних ризиків у діяльності обласної ради. Також відбулося публічне громадське обговорення програми за участі депутатів Львівської обласної ради, представників Івано-Франківської та Тернопільської рад, експертів та громадськості.

У Львівській обласній раді створили прохристиянську депутатську групу

Депутати Львівської облради приймуть заяви та звернення (відеотрансляція)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів