Контррозвідники Львівського управління СБУ схопили двох інформаторів «ДНР» (відео)

11:45 5 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: rbc.ua

Як повідомили в п'ятницю в прес-центрі Служби безпеки України, контррозвідники Львівського управління СБУ викрили на території проведення антитерористичної операції двох активних інформаторів, які працювати на терористів з т.зв. «ДНР» – збирали та передавали бойовикам відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ.


Відео: Служба безпеки України

У прес-центрі Служби безпеки України повідомили сьогодні, 5 грудня, що контррозвідники Львівського управління СБУ викрили на території проведення антитерористичної операції двох активних інформаторів, які працювати на терористів з т.зв. «ДНР» – збирали та передавали бойовикам відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ. У повідомленні також конкретизують:

«Контррозвідники Львівського Управління СБУ викрили на території проведення антитерористичної операції двох активних інформаторів, які працювати на терористів з т.зв. «ДНР» – збирали та передавали бойовикам відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ. Затримані зловмисники повідомили слідству, що були завербовані ватажками підрозділу «розвідки» «ДНР» на матеріальній основі.

Один із зловмисників зізнався, що погодився за 5 тисяч гривень передавати бойовикам координати місць розташування військової техніки у Маріїнському районі Донецької області. Отримані відомості бойовики планували використати для завдання артилерійських ударів по позиціях сил АТО.

Крім того, затримано ще одного спільника терористів – 27 річного мешканця Красноармійського району Донецької області. Чоловік незаконно збирав дані та розпитував місцевих жителів про маршрути пересування та чисельність військовослужбовців АТО, підрозділи яких базувалися поблизу його селища. Відомості передавав терористам

За обома фактами слідчими СБ України розпочато кримінальні провадження за частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті прес-центру СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів