Колаборант з Донеччини і російська пропагандистка зі Самбірщини засуджені на 13 і 5 років

18:11 15 червня 2023 р.

Фото до новини

А мешканка Самбірщини тривалий час вела у соціальній мережі російську пропаганду.

Про це повідомило Управління СБУ у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Служба безпеки на Львівщині зібрала незаперечні докази вини ворожого поплічника, який передавав інформацію представнику терористичної організації «днр».

Встановили, що на співпрацю з окупантами зрадник пішов добровільно, а під час наступу рф збирав інформацію у прифронтових районах України. Ворог цікавився розвідданими про місця знаходження та переміщення підрозділів Сил оборони на Лиманському напрямку. Така інформація давала змогу загарбникам здійснювати прицільні артилерійські удари по українських військових та місцях їх дислокації.

Наприкінці травня минулого року зазначений колаборант - 42-річний Володимир Ятровський приїхав з Донецької області на Львівщину  та оселився під виглядом ВПО у Стрийському районі. Він продовжував листування з представником днр та надсилав йому й надалі раніше зібрані дані щодо підрозділів ЗСУ на Донеччині.

Затримали ворожого поплічників у ході спецоперацій на території Львівщини. Наприкінці грудня 2022 року слідчі спецслужби повідомили йому про підозру. А на підставі зібраних доказів Жидачівський районний суд визнав зловмисника винними за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Його засудили на 13 років перебування за гратами.

Ще одна фігурантка, яка підтримувала політику окупанта, засуджена на 5 років ув’язнення.

Зловмисницею є мешканка Самбірщини, яка раніше викладала іноземну мову в одному з навчальних закладів регіону. Кіберфахівці та слідчі встановили, що тривалий час вона вела російську пропаганду, використовуючи заборонену соцмережу.

А з початком повномасштабного вторгнення дискредитувала ЗСУ, здійснювала антиукраїнські дописи та підтримувала злочинні дії окупантів. Окрім цього, вона поширювала матеріали, які розпалювали міжнаціональну ворожнечу та принижували національну честь і гідність.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисниці, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Тепер вона відбуватиме покарання за трьома статтями Кримінального кодексу:

- ст. 436 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- ч.2 ч.3 ст. 436-2 (публічні заклики до розв’язання війни або воєнного конфлікту);

- ч. 1 ст. 161 (розпалювання міжнаціональної ворожнечі).

Колаборант з Донеччини і російська пропагандистка з Самбірщини засуджені на 13 і 5 років позбавлення волі

Контррозвідка СБУ викрила чиновника Укроборонпрому - передавав рф дані про обстріли Києва

СБУ затримала коригувальника рф, який наводив ракети для ударів по інфраструктурі

СБУ затримала екскерівника кримінальної розвідки, який передавав ФСБ розвіддані

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів