Керівництво шахти на Львівщині вкрало вугілля на майже 2,4 млн грн

12:13 19 червня 2024 р.

Фото до новини

До складу групи увійшли головний інженер - перший заступник директора, директор, начальник технологічного комплексу шахти та керівник суб’єкта господарювання.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури, зокрема Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи. Їм інкриміновано розтрату чужого майна  та службове підроблення офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, в період січень-лютий 2024 організована група реалізувала схему розкрадання державного майна – «вугілля кам’яного» на одній із шахт Львівщини.

Читайте також: Керівництво шахти на Львівщині використовувало працівників для будівництва дачних будинків

До складу групи увійшли головний інженер - перший заступник директора, директор, начальник технологічного комплексу шахти та керівник суб’єкта господарювання.

Згідно з розробленим планом між сторонами було укладено договір купівлі-продажу «породи». При складанні  офіційних документів бухгалтерського обліку товариства було вказано недостовірні відомості. Зокрема, занижено реальний об’єм видобутих корисних копалин. Надалі «вугілля кам’яне» під виглядом «породи», що є значно дешевшою у вартості, продавали підконтрольній членам організованої групи компанії.

Внаслідок цього товариству з видобутку вугільної породи завдано збитків на майже 2,4 млн грн.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та накладення арешту на їх майно, з метою відшкодування заподіяної шкоди.

Читайте також: На Львівщині з шахти зроблять перший в Україні індустріальний музей

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Німецька компанія GIZ дасть 5 млн грн на закриття шахти Великомостівська

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів