Грабіж на вулиці Городоцькій у Львові: за 20 хвилин до заходу Сонця

07:20 11 травня 2022 р.

Фото до новини

Поліційні затримали мешканців Рівного і Волині за підозрою у розбійному нападі на перехожого у Львові, мешканця Городка.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

8 травня близько 20.00 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення від 26-річного жителя міста Городок про те, що на нього напали двоє чоловіків. Зловмисники відібрали у нього рюкзак, у якому був ноутбук, інші гаджети, одяг, а також мобільний телефон, документи і гроші, після чого втекли. Подія сталась на вулиці Городоцькій у Львові, при цьому один з нападників погрожував заявнику ножем.

До розкриття злочину були задіяні оперативники кримінальної поліції, слідчі та співробітники інших підрозділів Львівського районного управління поліції №2. Проведеними заходами правоохоронці встановили місце перебування та затримали зловмисників у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Ними виявились 21-річний житель міста Рівне, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за крадіжки, і мешканець Волинської області віком 26 років. Речові докази у них вилучені.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.28 – ч.4 ст.187 (Розбій, вчинений групою осіб в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи.

Прокуратура нагадує, що на початку березня Верховною Радою України внесено зміни і доповнення до ст.185 (Крадіжка), ст.186 (Грабіж), ст.187 (Розбій), ст.189 (Вимагання), ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заподіяння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, згідно з якими ці діяння в умовах воєнного або надзвичайного стану будуть кваліфікуватися за ч.4 та передбачатимуть максимальні покарання.

У Львові 16-річний вистрілив у друга

Порушник комендантського часу у Львові ще й переховується від суду

Поблизу школи на вулиці Шевченка у Львові вбили чоловіка

У Львові дзвінок на електросамокат виказав його крадіїв

У селі на Львівщині вкрали з хати гаджет

У Львові затримали чоловіка з Дніпропетровської області, який був у розшуку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів