Ексдиректора комунального підприємства Львівелектротранс судитимуть за розтрату майже мільйона

22:46 15 вересня 2021 р.

Ексдиректор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо

Ексдиректор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо

Прокурорами Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно ексдиректора комунального підприємства «Львівелектротранс» за фактом розтрати державних коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Встановлено, що у 2020 році посадовець через публічні закупівлі електроенергії для комунального транспортного підприємства, за відсутності зростання ціни товару на ринку, безпідставно укладав додаткові угоди для її придбання в інтересах конкретного підприємства за завищеними цінами. Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

За результатами аудиторського дослідження і товарознавчої експертизи шкода, заподіяна державі внаслідок такої діяльності, склала 969 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

У Львові ще один директор комунального підприємства розтратив кошти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів