Екс-голову Львівського апеляційного адмінсуду Зварича звільнили з колонії (відео, оновлено)

20:28 18 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Radiosvoboda.org

За даними журналістів, «колядника» випустили за «законом Савченко».

Начальник відділу по взаємодії з засобами масової інформації Державної пенітенціарної служби України (Дптсу) Катерина Денисюк сьогодні, 18 січня,

«Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, так званий суддя-«колядник», засуджений за хабарництво, вийшов з в'язниці. 11 січня він вже вийшов на свободу.

Він самостійно подав клопотання до суду про перегляд його справи на підставі закону Надії Савченко. 30 грудня 2015 року суд ухвалив рішення в його користь і задовольнив його клопотання. Відповідно, коли рішення суду надійшла в установу, він був звільнений».

У 2008 році відносно Ігоря Зварича, який у той час очолював Львівський апеляційний суд було порушено кримінальну справу. Суддю звинувачували в отриманні великих хабарів – в його кабінеті були знайдені великі суми грошей.

Зварич заявляв, що гроші у нього виявилися після того, як ними засівали при освяченні кабінету. Також, за його словами, два мільйони доларів, він взяв у борг у свого друга. Ігоря Зварича засудили до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили сьогодні, 18 січня, в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

«Суддю-«колядника» Ігоря Зварича звільнили з Менської колонії в Чернігівській області», – розповіли 17 січня в київському часописі «Вести», де також поінформували:

«Про це нам повідомив його син. «Так, його звільнили днями», – сказав «Вестям» Віктор Зварич. Про те, за якою статтею відбулося звільнення, та інші деталі він говорити відмовився.

За даними наших джерел, Зварича випустили за «законом Савченко» – згідно з ним день, проведений в СІЗО, в разі винесення обвинувального вироку, вважається двома днями ув'язнення. А Зварич провів п'ять років у СІЗО.

Кримінальну справу стосовно колишнього голови Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича було відкрито в 2008 році за отримання хабарів. У 2011-му його засудили до 10 років в'язниці. Ігор Зварич скаржився в міжнародні інстанції, вимагаючи переглянути вирок».

Про це повідомили  17 січня в київському часописі «Вести». Натомість тележурналісти розповіли в понеділок:

«Зварич вийшов на свободу. Суддю відпустили з колонії. Це одному із видань підтвердили в родині судді. Зварича звільнили згідно нового закону, за яким день проведений у слідчому ізоляторі зараховується як два. повідомили сьогодні, 18 січня, Про це повідомили сьогодні, 18 січня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів