Суддя, який автівкою збив на смерть нацгвардійця, вдається до хитрощів і вигадок (відео)

17:33 26 травня 2023 р.

Фото до новини

Спочатку відмовився проходити тест на вміст алкоголю й наркотиків, хоча мав візуальні клінічні ознаки спʼяніння, а потім розповів історію про невідомого водія, який втік з місця трагедії.


Про додаткові дії правоохоронців повідомила пресслужба Київської міської прокуратури, пише Dailylviv.com. Суд задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді, який в ніч на п’ятницю 26 травня на автомобілі збив на смерть 23-річного військовослужбовця Нацгвардії

Правоохоронці затримали суддю у порядку ст. ст. 208, 482 КПК України.

На момент вчинення злочину голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир відмовився проходити тест на вміст алкоголю й наркотиків, хоча мав візуальні клінічні ознаки спʼяніння.

У зв’язку з цим, заступником керівника Київської міської прокуратури підготовлено клопотання до суду щодо примусового відібрання у судді біологічних зразків для проведення аналізів, яке судом наразі задоволено. 

Як повідомлялося, за фактом ДТП за участі судді розпочато кримінальне провадження за ч. ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України. 

У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють механізм та причини ДТП.  

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Києві.

Слідчі будуть просити Вищу раду правосуддя дати згоду на тримання Тандира під вартою. Коли суддя дізнався, що нацгвардієць помер, то почав заперечувати, що це він був за кермом, і розповідав про водія, який нібито втік.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко відреагував на смертельне ДТП, в якому на блокпості загинув нацгвардієць Вадим Бондаренко.

«Винна особа неодмінно має отримати справедливе покарання», – написав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. - Підрозділ Вадима виконував важливі завдання у столиці. Він був потрібен тут, хоча завжди рвався на передову. У Вадима залишилася дружина та троє дітей. Його батько та брат зараз захищають Україну на найгарячіших напрямках. Щирі співчуття рідним і близьким. Трагедію розслідує Державне бюро розслідувань". 

На відео, яке отримали у своє розпорядження журналісти ТСН, Тандир заявляє тому, хто веде зйомку, що його нібито вдарили та хотіли надіти наручники.

Людина, яка веде зйомку, відповідає, що суддю ніхто не чіпав, оскільки «таке чмо» нікому не потрібне.

Помісячне довічне утримання судді у 12 разів більше за пенсію військовика

Голова адмінсуду пішла служити санінструктором, аби не опинитися у в'язниці

Обраний новий голова Верховного Суду

Дітей і вчительок з Тухлі до Львова на Школярику привіз п'яний водій

 
 

  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів