Дорога Дубневича у Львові тепер під слідством

18:11 23 січня 2023 р.

Фото до новини

ДБР викрило масштабну аферу зі землею, на якій планувалось будувати дорогу у Львові.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику начальника Головного управління Держгеокадастру Львівської області, пише Dailylviv.com.

Посадовець, який на той час виконував обов’язки начальника управління, спільно з іншими махінаторами вирішив трохи заробити на землі, яку за проєктною документацією планувалось використати для будівництва дороги. Ця дорога мала з’єднати частини Сихівського району Львова.

З контексту зрозуміло, що йдеться майже про 2 га землі, по якій мали подовжити вулицю Володимира Вернадського, що з’єднала б Сихів зі стадіоном «Арена Львів» та вулицею Стрийською.

Зловмисники, знаючи про плани обласного центру, розробили схему наживи. Спочатку майже два гектари землі на території Солонківської сільської ради безоплатно передали у власність підставній особі – пільговику. Але вже через десять днів після реєстрації права власності цю ділянку пільговик продав ушестеро дешевше від реальної вартості родичу голови однієї з ОТГ на Львівщині. Реальна вартість ділянки становила майже 12 млн грн.

Згодом зловмисники планували продати ділянку, яку вкрали у місцевої громади, громаді Львова, але вже за реальною ціною під будівництво дороги.

Працівники ДБР також задокументували інші епізоди протиправної передачі земельних ділянок у межах червоних ліній проєктованих магістралей.

Проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюється повне коло осіб, причетних до афери.

Посадовцю вже повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Передбачене статтею покарання - позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Підозрюваного вже відсторонено від посади і обрано запобіжний захід - нічний домашній арешт.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Нагадаємо, що восени 2021 року Пустомитівський районний суд Львівської області заборонив вчиняти будь-які реєстраційні дії з ділянкою в селі Зубра, де мала б бути львівська вулиця. Нагадаємо, в квітні цього року власником ділянки став Тарас Колодій − зять голови Солонківської громади Богдана Дубневича.

На 2 га землі зятя Дубневича у Львові суд наклав заборону

Щоб продовжити вулицю Вернадського, ЛМР має купити землю в зятя Дубневича

Міська влада Львова 9 років чекала, щоб з'єднати Сихів зі стадіоном "Арена Львів"

Роздав 27 га землі: ДБР повідомило про підозру керівнику Держгеокадастру Львівщини

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів