Депутат райради вимагав $300 тисяч

18:27 7 квітня 2024 р.

Фото до новини

НАБУ і САП завершили розслідування справи щодо вимагання депутатом Тернопільської районної ради, заступником керівника однієї з ОТГ Тернопільської області, неправомірної вигоди.

Про це повідомило НАБУ, пише DailyLviv.com.

За даними слідства, у власника одного з аграрних підприємств Тернопільської області під час оформлення документів для продажу цього підприємства та належних йому земельних ділянок виник судовий спір з місцевою ОТГ щодо права власності на землю.

У зв’язку з цим аграрій підбурив потенційного покупця до надання неправомірної вигоди у сумі 20 тис. дол. США судді Господарського суду Тернопільської області за прийняття рішення на його користь, а також 300 тис. дол. США заступнику керівника ОТГ та адвокату за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду.

Надалі посадовець та його спільник почали вимагати за свої «послуги» від покупця підприємства 300 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Їм обом, а також власнику аграрного підприємства повідомили про підозру у листопаді 2023 року. Депутат після отримання підозри склав свої повноваження.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів