Бив ременем по сідницях і ногою у груди. У Львові затримали майора академії за побиття солдатів

10:43 11 червня 2024 р.

Фото до новини

У Львові 6 червня затримали майора, який неодноразово бив підлеглих йому солдатів на території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Затриманому уже обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю вийти з СІЗО під 908 тис. грн застави. Про це інформує  ДБР, пише DailyLviv.com.

Офіцер понад рік бив та принижував курсантів, намагаючись «навчити» їх дисципліни та порядку. Це відбувалося на території академії у Львові та у казармах в одному із сіл області. Про такі «виховні методи» стало відомо лише у березні цього року, тоді ж було зареєстровано кримінальне провадження.

Слідством задокументовано застосування сили щодо чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та у різні частини тіла. Він завдавав ударів не лише руками, а й прикладом зброї та ременем. Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння. Тож «педагог» вирішив його провчити, змусивши жувати кілька цигарок.

Читайте також:  Обшуки в Академії сухопутних військ. Шукають докази незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних

6 червня 2024 року майора затримало ДБР, йому повідомили про підозру у вчинення правопорушення, передбаченого ч.5 ст.426-1 ККУ (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Суд уже обрав військовому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю вийти з СІЗО під 908 тис. грн застави.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші епізоди протиправної діяльності.

Незадовго до повідомлення про підозру фігуранта було переведено на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині.

Нагадаємо, торік затримали рівненського воєнкома, який побив підлеглого бейсбольною битою (відео).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів