Затримали рівненського воєнкома, який побив підлеглого бейсбольною битою (відео)

14:04 27 липня 2023 р.

Фото до новини

Правоохоронці затримали керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Луцюка

 Про це повідомила пресслужба ДБР, пише Dailylviv.com.

У відомстві стверджують, що полковник та підполковник довідалися, що водій стрілецької роти однієї із військових частин Рівненського районного ТЦК та СП планує доповісти про їхні порушення.

Посадовці вирішили цього не допустити та побити хлопця битою. Також у ДБР заявили, що потерпілого змушували ставати навколішки та вимолювати пробачення.

Повідомляється, що керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, в той час, як керівник районного ТЦК усе це знімав на телефон.

26 липня працівники ДБР провели 6 обшуків за місцем роботи, проживання та у транспортних засобах керівників центрів комплектування.

"Було виявлено та вилучено мобільні телефони, один із яких належить потерпілому. За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявлено биту, якою били чоловіка".

Керівник Рівненського обласного центру комплектування сам бив військовослужбовця, в той час як керівник районного ТЦК усе це знімав на телефон. Посадовці змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення. Фрагмент цього відеозапису, на якому службовець принижує підлеглого, опублікувала прес-служба ДБР.

ДБР повідомляє, що під час обшуку у керівника Рівненського районного ТЦК та СП вилучили "8 пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном, знаряддя для вживання наркотичних речовин". Його затримали.

Посадовцю оголосили про підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч.2 ст.307 ККУ). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Луцюку оголосили про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч.5 ст. 426-1 ККУ).

Збагачення і кабінетні порушення: Президент наголосив на перевірці військкоматів

Почався моніторинг способу життя 102 керівників та заступників керівників військкоматів - МО

Повідомлень про зловживання у ТЦК та СП очікує перший заступник міністра оборони

Замінено 25 начальників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів