BMW, Audi та Porsche везли з Польщі як гуманітарну допомогу

15:08 19 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Автомобілі, які везли під виглядом гуманітарної допомоги, викрили у пункті пропуску «Грушів».

Автівки прибули на в’їзд з різницею в годину часу. Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише Dailylviv.com.

Двома вантажівками з лафетом, на яких переміщували позашляховики, слідували в Україну 51-річний та 20-річний жителі міста Рівне. Для проходження контролю псевдоблагодійники скерували автомобілі на «червоний коридор» та встановленим порядком задекларували автомобілі марки BMW, Audi та Porsche 2013 та 2017 років випуску.

Читайте також: 42-річний закарпатець намагався незаконно ввезти в Україну вантажний тягач Volvo

Відповідно до документів, наданих на перевірку, встановлено, що автівки переміщувалися як гуманітарна допомога для одного зі столичних благодійних фондів. За інформацією оперативних співробітників Львівського загону було ініційовано проведення додаткової перевірки.

В ході перевірки прикордонники спільно з працівниками митниці з’ясували, що отримувач не очікує таку «гуманітарну допомогу», а громадяни, які їх переміщують, їм не відомі.

Читайте також: На кордоні з Польщею викрили псевдоблагодійників та виявили викрадений у Бельгії автомобіль

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил. Автомобілі вилучено встановленим порядком. Їх вартість сягає 700 тис. грн.

Нагадаємо, нещодавно конфіскований автомобіль Ford Kuga суд передав на потреби ЗСУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів