Адвокат Гандзюлевич, захисник Косторного та Іваночко, може вийти з СІЗО

16:35 18 серпня 2023 р.

Фото до новини

Галицький райсуд Львова застосував до адвоката Ярослава Гандзюлевича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 15 серпня, пише Dailylviv.com.

Слідчий відділ Яворівського райвідділу поліції ГУНП у Львівській області розслідує кримінальне провадження за підозрою двох осіб у крадіжці в умовах воєнного стану.

14 червня цього року двоє чоловіків, зламавши вікно, нібито проникли всередину житлового будинку і викрали два золоті браслети, пару золотих сережок, два срібних кільця, 50 доларів США, 70 англійських фунтів та 7000 гривень та покинули місце події, розпорядившись майном на власний розсуд. Матеріальна шкода оцінюється у 50 тисяч гривень.

Того ж дня підозрювані були затримані. За крадіжку під час війни їм загрожує від 5 до 8 років увʼязнення.

Чоловіків узяли під варту з альтернативою застави в 214,7 тисячі гривень. Один з них через тиждень заставу вніс, при цьому закордонний паспорт не здав і на початку липня через пункт пропуску Могилів-Подільський покинув територію України. Сьогодні він оголошений у розшук.

Іншого підозрюваного захищав адвокат Ярослав Гандзюлевич. За версією слідства, на початку липня у захисника виник намір отримати неправомірну винагороду в знайомої свого клієнта за вплив на суддю Яворівського районного суду Львівської області щодо зменшення суми застави.

Захисник призначив жінці зустріч 19 липня неподалік Львівського академічного обласного театру ляльок і начебто висунув вимогу про передачу йому 100 доларів для налагодження контакту з третьою, на даний час невстановленою, особою за вплив на суддю у питанні зменшення застави.

22 липня у ресторані «Медівня» громадянка передала адвокату 100 доларів як першу частину неправомірної вигоди.

Надалі під час неодноразових зустрічей у липні-серпні, а востаннє 7 серпня у кафе «Вірменка», Гандзюлевич нібито висловлював вимогу про передачу йому 4 175 доларів.

9 серпня близько 11.45 у піцерії «Chicago» в місті Новояворівськ жінка передала адвокату попередньо помічені правоохоронцями 4 175 доларів, з яких 1000 доларів США призначалися самому Гандзюлевичу за виконану роботу, 175 доларів — оплата витрат адвоката на харчування і пальне, а 3000 доларів — призначені для третьої, на даний час невстановленої, особи за вплив на суддю. Одразу після цього адвоката затримали і гроші вилучили.

При обранні запобіжного заходу Гандзюлевич мав двох захисників, які проти тримання під вартою заперечували. Ризики, на їхню думку, не доведені і, з огляду на міцні соціальні звʼязки, вони просили застосувати до клієнта запобіжний захід у виді особистого зобовʼязання.

Суд ухвалив взяти Гандзюлевича під варту з альтернативою 214,7 тисячі гривень. Така ж застава є у клієнта Гандзюлевича, в інтересах якого він начебто хотів узяти хабар.

Відомо, що 9 серпня до Яворівського райсуду у справі про крадіжку Гандзюлевич не зʼявився. Очевидно, він уже був затриманий. Його підзахисному залучили адвоката з центру безоплатної вторинної правової допомоги. Надалі підозрюваному в крадіжці продовжили запобіжний захід на тих же умовах, не зменшуючи заставу.

Гандзюлевич має право зайняття адвокатською діяльністю від 2012 року. Відомо, що він захищає у справі про держзраду Олександра Косторного, якого звинувачують у корегуванні російських обстрілів по Яворівському військовому полігону, внаслідок чого загинула 61 людина і більше сотні було поранено. Також Гандзюлевич цього літа почав представляти очільницю львівськогого осередку партії «ОПЗЖ» Інну Іваночко, яку судять за державну зраду.

Ярослав Гандзюлевич здійснює адвокатську діяльність на підставі свідоцтва про права на зайняття адвокатською діяльністю № 754 від 15.10.2012, виданого рішенням ради адвокатів Волинської області №6/155 від 10.10.2012 року.

ЕксКГБіст зі Львова надсилав в Росію карту з грибними місцями на Яворівському військовому полігоні

Дрогобицький адвокат допомагав призовникам уникнути мобілізації

Голові Верховного Суду та адвокату повідомили про підозру

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів