750 крапок нафтогазових родовищ на Львівщині продавав за $37 тисяч

23:13 10 листопада 2023 р.

Фото до новини

Столичні слідчі повідомили про підозру інженеру геофізичної компанії.

Про це повідомила поліція Києва, пише DailyLviv.com.

За даними слідства, організація в якій працював фігурант інженером, виконувала сейсморозвідувальні роботи з пошуку нафтогазових родовищ на території Львівської області. Чоловік, маючи доступ до автоматизованої системи, вчинив несанкціоноване копіювання інформації щодо місця розташування родовищ нафти для подальшого продажу такої інформації. 

Читайте також: Росія окупувала в Україні понад 100 родовищ корисних копалин: які

Для цього підшукав «потенційного клієнта» та повідомив йому, що має інформацію щодо 67 тисяч точок нафтогазових родовищ на загальну суму понад 3 млн доларів США. Вартість однієї точки чоловік оцінював у 50 доларів. 

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали фігуранта «на гарячому» під час передачі першого траншу, а саме 37 тисяч доларів за 750 точок нафтогазових родовищ. Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – киянин, 1999 року народження. 

Читайте також: Компанії, які видобувають нафту і газ на Львівщині, найбільше заплатили чотирьом громадам

Нині слідчі повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 354 - підкуп працівника підприємства, установи чи організації та ч. 2 ст. 362 - несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ККУ.

Нагадаємо, батько голови Львівської ОДА купив нову нафтогазову свердловину в 17 разів дорожче від стартової ціни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів