У Пикуличах вшанували воїнів УГА і УПА

07:47 15 червня 2020 р.

Фото до новини

Щорічно у наступну неділю після Дня Святої Трійці (Зелених свят) на військовому цвинтарі в Пикуличах (Республікf Польща) відбувається Свято української національної пам'яті.

14  червня об'єднання українців у Польщі, представники польської влади і духовенство поклали квіти до пам'ятного хреста на військовому цвинтарі у Пикуличах.

«Пикуличі - визначне місце для збереження історичної пам`яті. Саме у Пикуличах знайшли спокій воїни, які відчайдушно боролись та відстоювали Україну. Наша історія - це той фундамент, на якому ми маємо будувати наше майбутнє. Вшановувати та берегти історичну пам`ять - важливе завдання для кожного з нас», - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Опісля відбулися чин панахиди і громадське віче.

Довідково:

Починаючи з 1921 року, саме на Українському військовому цвинтарі в Пикуличах вшановують пам’ять похованих військовополонених УГА, армії УНР та членів УПА. Пізніше, з 1990 року, щорічно, відбувається літургія в греко-католицькому кафедральному соборі Св. Івана Хрестителя у м. Перемишль, процесійний хід вулицями Перемишля та урочистості на Українському військовому цвинтарі в Пикуличах за участі місцевої української громади, делегацій представників влади та громадськості з України, а також дипломатичного корпусу.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

У неділю, за повідомленнями Держприкордонслужби, з України до Польщі перейшли у ПП "Шегині" близько трьох тисяч громадян України, більшість з яких - на роботу у сусідній країні. "Щоденний Львів" повідомляв, кому з українців Польща дозволила в'їзд із 13 червня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів