У п'яти західних областях згадають депортованих українців зі земель, що опинилися у Польщі

20:02 12 березня 2024 р.

Фото до новини

Цьогоріч вшанують українців-жертв депортації з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944 – 1951 роках.

Про це повідомила Львівська обласна рада, пише DailyLviv.com. Львівська обласна рада підтримала рішення про проведення у 2024 році на території Львівської області заходів з вшанування 80-х роковин початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944 – 1951 роках.

Відповідно до рішення Львівська ОВА має розробити і подати на погодження постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради план заходів, зокрема організувати науково-практичні конференції, круглі столи з обов’язковим залученням науково-освітніх установ, науковців.

Також рекомендовано провести широку інформаційну кампанію про депортацію українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944 – 1951 роках.

Окрім того, депутати звернулися до Івано-Франківської, Волинської, Рівненської та Тернопільської обласних рад з пропозицією ухвалити аналогічні рішення на відповідних територіях.

Читайте такожСовєти депортували із заходу України в Сибір мільйон поляків: за що

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів