У п'ятницю Львів прощатиметься з Героєм Сергієм Троцаном, син якого під окупацією

19:18 2 червня 2022 р.

Фото до новини

3 червня Львів прощатиметься з Героєм Сергієм Троцаном, який загинув поблизу Бахмута на Донеччині, захищаючи Батьківщину від російських загарбників.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.comЧин похорону відбудеться в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі. Мерія закликає львів’ян і гостей міста долучитись до вшанування пам’яті воїна й утриматися від проведення гучних розважальних заходів і святкувань.

Чин похорону бійця відбудеться у п’ятницю, 3 червня, об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11). Від храму на Личаківський цвинтар похоронна процесія рушить об 11:40. Вона їхатиме за маршрутом: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – площа Катедральна – площа Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – площа Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар (поле почесних поховань №86-А). На будівлях вздовж маршруту колони буде вивішено синьо-жовті прапори з чорною жалобною стрічкою. Похорон Героя триватиме приблизно до 12:30.

«Просимо львів’ян у проміжку між 11:30 та 12:00 вийти на вулицю, якою їхатиме похоронна процесія, щоб своєю увагою вшанувати Героя. Маємо гідно віддати шану тим, хто віддав за нас найцінніше – своє життя. Закликаємо львів’ян і гостей міста долучитись. На час похорону просимо утриматися від проведення розважальних заходів чи святкувань», – наголосив керівник департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Біографічна довідка Героя

Сергій Троцан («Центральний») (30.10.1994-28.05.2022) Уродженець села Раденськ Херсонської області. Навчався у Раденському ліцеї Олешківської міської ради, опісля закінчив місцеве професійно-технічне училище. У 2014 році одразу пішов добровольцем у зону проведення АТО. Згодом, проявивши майстерність у військовій справі, був зарахований на навчання до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Після закінчення навчання повернувся на фронт, захищав Батьківщину на території Луганської області. З початком повномасштабного вторгнення росії боровся проти загарбників на кордоні з Республікою Білорусь і на Київщині. Старший лейтенант. Проходив службу на посаді командира гірсько-штурмового взводу 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Девізом Сергія Троцана було «Не страшно помирати, страшно втрачати товаришів». Загинув у боротьбі з російськими окупантами поблизу міста Бахмут Донецької області.

У Сергія Троцана залишилися батьки, дружина і син, який перебуває під окупацією у Херсонській області.

Львівщина попрощалася з полковником, який загинув два дні тому на Харківщині

Загинув донор, який завжди допомагав онкохворим дітям, - директор БФ

У боях за Україну загинув срібний призер Ігор Нескорених львів'янин Дмитро Сидорук

У важкому бою загинув львівський десантник Володимир Балюк: його представили до звання Герой України

Львівщина попрощалася з Героями російсько-української війни. Поіменно

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів