У Львові зіпсували історичний будинок з меморіальною табличкою Рафалу Лемкіну

16:30 3 червня 2023 р.

Фото до новини

Меморіальну табличку у будинку, де мешкав ініціатор Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, відкрили у межах програми «Права, правосуддя і пам’яті міста».

Про псування історичного будинку на Гарячу лінію міста Львова повідомила львів'янка, пише Dailylviv.com.

"Прошу домалювати фасад повністю або прокоментувати таке недолуге рішення, чому такий красивий будинок,в якому мешкав Лемкін, залишили в такому стані",- написала львів'янка.

Нагадаємо, 11 листопада 2017 року в межах програми «Права, правосуддя і пам’яті міста» відбулось відкриття пам'ятних таблиць для увіковічення пам’яті Рафала Лемкіна. Інформаційні таблиці встановили на фасаді будинку на вул. Замарстинівській, 21. У відкритті, зокрема, взяли участь  міський голова Львова Андрій Садовий, племінниця Рафала Лемкіна.

На вул. Замарстинівській, 21 встановили інформаційну таблицю з метою увіковічення пам’яті юриста-міжнародника, ініціатора Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, прийнятої ООН у 1948 році, Рафаелю Лемкіну.

Адміністратор Гарячої лінії міста Львова на зауваження містянки відреагував так: "Скерували Ваше звернення в Шевченківську РА, про результат повідомимо".

Як згодом повідомили у Шевченківській РА, "роботи виконані відповідно до розробленої кошторисної документації та виділених асигнувань, згідно з програмою підтримки співвласників багатоквартирних будинків". 

Суд примусив Віденську кар'ярню у Львові змінити свій вигляд

У Львові руйнують віллу-взірець національного стилю, щоб збудувати комерційний об'єкт

У Львові до невпізнаваності зіпсували віллу, яку збудував Левинський за проєктом Захаревича

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів