У Львові відтворили ранок 1 листопада 1918 року (відео)

17:37 1 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Бронеавтомобіль, який використовували під час Першої світової війни, кулеметні системи «Максима» та артилерійська гармата – усе це в центрі міста на площі Ринок.


Відео: 5.ua

Як повідомляє «5 канал», там реконструктори відтворили ранок 1 листопада 1918 року, коли через військовий заколот утворили Західноукраїнську народну республіку. Біля головного входу в міську раду поставили тодішню охорону Ратуші – влаштували імітаційний контрольно-перепускний пункт. Вартові одягнулись в австрійські військові однострої та спорядились за взірцем вояків 1918 року.

Організатор заходу Любомир Горбач пояснив «5 каналу»: «Після того, як Угорщина оголосила про те, що імперія розвалена, українці, не чекаючи поки владу в Галичині візьмуть поляки, самостійно збройно захопило цю владу. Третій рік поспіль ми проводимо таке театралізоване військово-історичне відтворення подій 1 листопада 1918 року». 

«ЩЛ» уже повідомляв про фоторепортаж відтворення подій Листопадового чину на сайті «Українських Національних Новин», а також інформував, що сьогодні Львів відзначає 95-ту річницю створення ЗУНР урочистою ходою від пам’ятника Івану Франку до Меморіалу Українським січовим стрільцям на Янівському кладовищі, о 17:00 на цвинтарі Старого Знесіння вшанують пам'ять стрільців Української галицької армії, а завтра відбудуться квестові змагання «Осіння Звитяга».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів