Біля Львівської міськради відтворюють події Листопадового чину

13:47 1 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Підігнали до її будівлі бронемашину та гармату. А охоронятимуть Ратушу аж до настання ночі.

«Українські Національні Новини» розмістили сьогодні, 1 листопада, на своєму сайті фоторепортаж про відзначення 95-ї річниці Листопадового чину у Львові, в також інформацію з цього приводу свого кореспондента:

«Зокрема, підходи до міськради оточили дерев’яними хрестовинами, а переодягнені у тодішню форму вояків члени товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» підігнали до будівлі ради бронемашину та гармату. Переодягнені у вояків несуть постійну варту навколо ратуші і періодично відбувається зміна вахти.

Туристам, які підходять по фотографуватися, роздають листівки із інформацією про Листопадовий чин. «Охоронятимуть» львівську міську раду аж до настання ночі.

Довідково:

Листопадовий чин (також Листопадова революція, Листопадовий переворот, Листопадовий зрив, Першолистопадове повстання) – військовий переворот, організований в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українською Національною Радою силами Українських січових стрільців в Королівстві Галичини і Волині, коронній землі Австро-Угорської імперії з метою встановлення влади Української Держави (перейменованої згодом на Західноукраїнську народну республіку) на території, на яку вона претендувала. В результаті утворилася держава площею 70 тис. квадратних кілометрів, що викликало невдоволення Польщі, яка розв'язала українсько-польську війну 1918-19 років для захоплення Галичини».

Як повідомляв «ЩЛ», сьогодні Львів відзначає 95-ту річницю створення ЗУНР урочистою ходою від пам’ятника Івану Франку до Меморіалу Українським січовим стрільцям на Янівському кладовищі, о 17:00 на цвинтарі Старого Знесіння вшанують пам'ять стрільців Української галицької армії, а завтра відбудуться квестові змагання «Осіння Звитяга».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів