У Львові поминатимуть жертв нацистських концтаборів

11:00 10 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: day.kyiv.ua

У четвер, 11 квітня, у Львові відбудеться з нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів нацистських концтаборів вшанування пам’яті жертв нацистських концтаборів.

Про це повідомили в середу, 10 квітня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «До пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328», що на вулиці Грабовського покладуть квіти та лампадки. Опісля, присутні спільно помоляться за жертвами нацистських концтаборів. Окрім того, відбудеться мітинг-реквієм за участі керівництва області та громадських організацій. Львівська обласна державна адміністрація закликає небайдужих долучитися до заходу та вшанувати пам’ять жертв нацистських концтаборів. Початок – об 11:00».

«У Львові в 1941-1944 роках були три концентраційні табори – Янівський, Єврейське гетто і табір для військовополонених «Шталаг-328», розташований на території оборонного комплексу XIX століття «Цитадель». У ньому утримувалися 284 тисячі в’язнів різних національностей – українці, росіяни, євреї, італійці, поляки, бельгійці, білоруси, голландці та представники інших народів. Табір став місцем смерті близько 140 тисяч військовополонених», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів