У Львові пом’янули жертв Голокосту

16:30 22 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львів’яни згуртувалися, аби знову вшанувати, згадати та спільно переосмислити страшну і болючу сторінку минулого – історію жертв табору примусових робіт «Янівська» та Львівського ґетто.

Про це повідомили в неділю, 22 вересня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Сьогодні, зокрема, на території колишнього табору «Янівська» в урочищі «Піски» провели меморіальний захід «Година пам’яті» – читання імен українських Праведників народів світу. Імена Праведників зачитали представники єврейської громади Львова».

Директорка Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» Ольга Гончар зазначила: «Ми працюємо над цими темами протягом року – тобто це не один захід. Це екскурсії, виставки, презентації, заходи, простори міста – тому запрошуємо всіх долучатися до цих освітніх заходів і поширювати інформацію про Голокост у Львові. Бо це частина нашої спадщини, історії, тому надзвичайно важливо передавати всю інформацію, зокрема молодому поколінню. У нас є проект «Непочуті», де ми записуємо свідчення людей, які пройшли Голокост і терор – тож якщо у вас є такі контакти, просимо передавати їх до нас в музей «Територія терору». Минулого року ми розпочали з музейної зупинки, і попереду – дуже багато амбіційних проектів», –

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів