У Львові перепоховають двох воїнів УПА

15:48 11 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

У понеділок, 14 жовтня, о 09.00 на полі почесних поховань №86а Личаківського кладовища розпочнеться перепоховання останків воїнів УПА – Мочурада Михайла Андрійовича та Онищака Дмитра Васильовича зі Щирця в Пустомитівському районі Львівщини.

Про це повідомили в п’ятницю, 11 жовтня, у Львівській міськраді. Директор меморіально-пошукового центру «Доля» й відповідальний секретар державної комісії з увічнення пам’яті Святослав Шеремета розповів: «Ми будемо перепоховувати двох воїнів УПА – Михайла Мочурада і Дмитра Онищака, які героїчно загинули в бою з військами НКВД у 1951 році. Їх псевда – «Явір» та «Савур».

Святослав Шеремета також відзначив: «Це один з унікальних випадків, коли ми перепоховуємо відомих воїнів УПА. Адже часто ми перепоховуємо невідомих воїнів, яких нам не вдається ідентифікувати. Це все стало можливим завдяки співпраці з організацією «Меморіал» імені Василя Стуса, керівником якої є Роман Гунда, ініціативі родичів».

Директор меморіально-пошукового центру «Доля» також повідомив: «Воїни були ексгумовані цього року в Щирці і будуть перепоховані до Львова на поле почесних поховань Личаківського кладовища. На це ми отримали усі необхідні дозволи згідно з чинного законодавства, провели ексгумацію».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів