Шестеро дітей не дочекаються з війни батьків. Львів прощається з Юрієм Заяцем і Степаном Матвіївим

18:22 22 травня 2024 р.

Фото до новини

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У четвер, 23 травня, Львів попрощається з військовослужбовцями Юрієм Заяцем та Степаном Матвіївим, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

 

Завантажити фото

Юрій Заяць (22.07.1981-16.05.2024). Львів’янин.  

Навчався у Ліцеї № 51 імені Івана Франка Львівської міської ради. Здобув вищу освіту у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького.

Після завершення навчання працював водієм у компанії «Shell». У вільний час захоплювався рибальством та автомобілями. За словами рідних, був надзвичайно доброю людиною.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність бойового досвіду, добровольцем став на захист Батьківщини від окупантів до складу 111-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Мужньо виконував бойові завдання із захисту суверенітету та незалежності держави на Донеччині.

У Юрія Заяця залишилися мама, дружина, двоє доньок та брат.

 

Завантажити фото

Степан Матвіїв (27.12.1980-15.05.2024)/ Уродженець села Любині Львівської області.  

Навчався у Гумниському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів. Згодом вступив до Державного навчального закладу «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг». Після завершення навчання проходив військову службу у лавах прикордонників.

Працював у будівельній сфері, надалі – у сфері транспортних послуг. У вільний час захоплювався автомобілями і всім повʼязаним з ними. Мав чудове почуття гумору, був дуже позитивним та комунікабельним – легко знаходив спільну мову з людьми та був справжнім авторитетом для дітей.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Степана Матвіїва залишилися батьки, дружина, четверо дітей та дві сестри.

Нагадаємо, сьогодні Львів попрощався з Олегом Чайковським, Тарасом Пеленським, Юрієм Чорним.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів