Пілотові-винищувачу Андрієві Ткаченку відкрили меморіальну дошку на Львівщині

15:07 30 серпня 2024 р.

Фото до новини

Майор Андрій Ткаченко загинув 8 березня 2024 року на Донеччині під час виконання бойового завдання.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Пам’ятний знак встановили на фасаді Самбірської початкової школи, де навчався полеглий Герой.

У Самборі відкрили меморіальну дошку пілотові-винищувачу Андрієві Ткаченку. Її встановили на фасаді початкової школи, де свого часу навчався Герой. Про це повідомляє Самбірська міська рада.

Читайте також: Загинули дев'ять учнів однієї школи Львова. Їм встановлять меморіальні таблиці

Почесне право зняти полотнище надали батькам загиблого захисника України. Мати Героя Леся Ткаченко подякувала усім, завдяки кому з'явилася меморіальна дошка її сина.

Майор Андрій Ткаченко загинув 8 березня 2024 року на Донеччині під час виконання бойового завдання. Андрій Ткаченко був випускником Самбірської школи №2. У 2012 році закінчив Національний Харківський університет повітряних сил імені Івана Кожедуба. Перші самостійні польоти на літаку Л-39 здійснив у 2009 році. З 2014 року активно виконував бойові завдання в зоні АТО та ООС. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну як пілот-винищувач захищав східні та південні регіони нашої держави. 

Читайте також: У трьох районах Львівщини відкрили дошки пам'яті 11-ти Героям

Заступник міського голови Святослав Ухач відзначив мужність та жертовність Андрія Ткаченка. Його сміливість і справжню любов до України та її народу. Подякував батькам за гідне виховання сина.

Спогадами про Героя поділилась його класний керівник Любов Наумівна Горницька. Вона розповіла про особливі здібності Андрія, які проявились ще під час навчання у школі. Він був надзвичайно обдарованим, розумним та справедливим. З дитинства любив Україну та усе, що з нею пов'язано. 

Похований Герой в Івано-Франківську, де проживав з сім’єю. У нього залишилися дружина та шестирічний син, батьки та старший брат.

Читайте також: 15 з одного села. На Львівщині відкрили Алею пам'яті загиблих Героїв

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів