Останню ІТ-розробку для поліпшення боєздатності снайперів не дописав: загинув Олег Христенко

17:06 16 червня 2023 р.

Фото до новини

У суботу, 17 червня, Львів попрощається з Героєм Олегом Христенком, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Біографія Героя

Олег Христенко (19.10.2001-07.06.2023) Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №98 міста Львова. Здобував освіту у Національному університеті «Львівська політехніка».

З юного віку проявляв активну громадянську позицію, був учасником різноманітних патріотичних рухів та ініціатив.

У мирний час працював у ІТ-сфері: спочатку був спеціалістом компанії “lEVEL UP”, згодом почав реалізовувати успішні приватні проєкти.

У перші дні повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність військового досвіду, самостійно поїхав до столиці та вступив до лав 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (колишній окремий полк спеціального призначення «Азов»). За словами самого Олега Христенка, йому «не буде соромно перед дітьми, і буде що розповісти онукам». Спочатку виконував бойові завдання на Київщині, згодом боронив територіальну цілісність та незалежність держави на південному та східному напрямках.

Не зважаючи на отримане у боях серйозне поранення, повернувся на фронт до своїх побратимів. Водночас вивчав літературу та займався написанням програм. Працював над новою, однак свій останній проєкт завершити не встиг.

У Олега Христенка залишилися мама, вітчим, наречена, бабуся з дідусем, зведений брат, дядько та племінники.

Завтра Львів прощатиметься з Героями - Андрієм Тимошенком та Володимиром Яківцівим

Загинув на війні львівський адвокат, батько п'яти дітей Юрій Сікиринський

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів