Львів’яни вшанували загиблих в Польщі українців

16:05 15 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Представники Львівського регіонального суспільно-культурного товариства «Надсяння» на чолі з головою товариства Соломією Риботицькою вшанували пам'ять невинно вбитих 17-18 квітня 1945 року в селі Малковичі українців.

Про це повідомили в понеділок, 15 квітня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Онука загиблих Олена Падовська розповіла присутнім про трагедію своєї родини та всіх, хто загинув у цей страшний час. Представники товариства відвідали греко-католицький цвинтар в селі Мацьковичі, де символічно  висадили квіти та запалили лампадки.

«Українське село Малковичі біля Перемишля було знищене в результаті депортації українців Надсяння (1944-1947 роки).  У ніч з 17 на 18 квітня1945 року банда польських шовіністів (командир — Роман Кісєль «Семп») вбила в селі щонайменше 138 українців. Документально встановлені прізвища 133 вбитих українців – переважно дітей та жінок. Після депортації і на даний час етнічний склад Малковичів переважно польський», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів