Львів’яни долучилися до акції «Ангели пам’яті»

16:40 18 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Музей Гідності у Львові спільно з родинами Героїв Небесної Сотні зі Львівщини організували на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні акцію «Ангели пам’яті».

Про це повідомили у вівторок, 18 лютого, у Львівській міськраді, де також розповіли, що напередодні у школах та коледжах відбулися майстер-класи з виготовлення паперових витинанок у формі ангелів. Зокрема, у Львівському художньому ліцеї відбувся майстер-клас для сімей Героїв Небесної Сотні. Опісля школярі спільно з родинами загиблих розвішали паперових ангеликів на території Меморіалу в пам’ять про Героїв Небесної Сотні.

Дружина загиблого Героя Андрія Дигдаловича, Наталія Дигдалович, зазначила: «Від імені родин я хочу подякувати всім тим, хто сьогодні тут з нами. Дуже радію, що діти Героїв Небесної Сотні разом із багатьма львівськими школярами витинали цих ангеликів і прийшли сюди. Чим нас більше, тим пам'ять буде довшою. Якщо ми будемо приходити на цей Меморіал, вшановувати тих, кого фізично з нами немає, то Україні бути. Ці Герої віддали власне життя за те, щоб ми могли жити, мріяти. Думаю, що наші ангели радіють, що ми про них пам’ятаємо».

Щорічна тиха акція «Ангели пам’яті» ініційована мистецькою агенцією «Територія А» і Анжелікою Рудницькою, у пам’ять про розстріл Героїв Небесної Сотні 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Нині вулиця Інститутська має назву алея Героїв Небесної Сотні. Минулого року в акції взяли участь понад 20 міст і чотири країни (Туреччина, Греція, Франція, Польща).

Як інформував «Щоденний Львів», у міськраді, де також оприлюднили програму вшанування Героїв Небесної Сотні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів