Два похорони Героїв у Львові: прощання з Ілоною Орловою, Петром Гуком, Володимиром Тріщем, Юрієм Москалем

16:27 28 червня 2023 р.

Фото до новини

Завтра Львів попрощається з чотирма Героями, які захищали Україну.

У четвер, 29 червня, Львів попрощається з чотирма Героями. Петро Гук, Ілона Орлова, Володимир Тріщ, Юрій Москаль захищали Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Чин похорону Петра Гука та Ілони Орлової розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Володимира Тріща та Юрія Москаля розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв

Петро Гук (09.07.1973 - 29.07.2022) Львів'янин.

Навчався у Ліцеї №2 Львівської міської ради, згодом – у Національному університеті «Львівська політехніка». Закінчив економіко-правовий факультет Маріупольського державного університету, здобув ступінь магістра з безпеки підприємства.

Учасник Революції Гідності. У 2014 році, покинувши все, разом з друзями перебрався до Маріуполя, щоб приєднатись до лав новоствореного полку «Азов». За особисту відвагу був нагороджений пам'ятним знаком «Захисник Маріуполя» та відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

У 2015 році під час виконання бойового завдання отримав складну травму, відтак працював військовим сапером у складі полку, а згодом приєднався до відділу інженерного забезпечення.

На початку повномасштабного вторгнення рф продовжував службу за контрактом у складі полку. Разом з побратимами обороняв металургійний комбінат «Азовсталь». Загинув від рук окупантів під час терористичного акту в Оленівці. За пів року до вторгнення у Петра Гука загинула мати.

У Героя залишилися рідний брат і племінники. 

Ілона Орлова (17.02.1993 - 25.06.2023) Уродженка села Жовчів (Івано-Франківська область).

Навчалась у Калуському ліцеї №5 Калуської міської ради Івано-Франківської області, згодом вступила до середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №48 міста Львова. Закінчила Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Проходила інтернатуру у столиці. 

У мирний час працювала сімейним лікарем у селищі міського типу Драбів Черкаської області. Захоплювалася туризмом, обожнювала котів.

Старший лейтенант медичної служби. У грудні 2019 року добровільно вступила до лав 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Згодом проходила службу у Вінниці.

З початку повномасштабного вторгнення виконувала завдання у «гарячих точках» фронту у лавах 14-ї бригади Національної гвардії «Червона Калина».

У Ілони Орлової залишилися батьки, брат і тітки з родинами. 

Володимир Тріщ (15.09.1990 - 25.06.2023) Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №64 міста Львова. У 2008 році закінчив вище професійне училище №20 міста Львова, згодом – Українську академію друкарства.

Учасник Революції Гідності, у 2014 році приєднався до лав «Правого сектору». Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 5-го окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Потім вступив до підрозділу патрульної поліції особливого призначення «Гарпун».

Постійно навчався військовій справі: проходив підготовку на базі 197-го центру підготовки сержантського складу Сухопутних військ ЗСУ, у 2020 році здобув кваліфікацію «Інструктор І рівня БАрС» та закінчив навчання у Військовому коледжі сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. За патріотизм та вірність службі був нагороджений численними відзнаками.

У вільний час озвучував аніме і серіали українською мовою, любив комп’ютерні ігри та був затятим колекціонером. У 2021-2022 роках входив до 18-го окремого вертолітного загону ЗСУ Місії ООН у Демократичній Республіці Конго.

На початку повномасштабного вторгнення проходив військову службу на посаді командира підрозділу у складі військової частини А4002, виконував завдання на східному напрямку фронту.

У Героя залишилися батьки, дружина, дві доньки, сестри та хрещені діти.

Юрій Москаль (17.08.1984 - 20.06.2023) Львів’янин.

Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі №33. Здобув освіту у вищому професійно–технічному училищі №48 міста Львова (сьогодні – Державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище комп'ютерних технологій та будівництва»).

Після завершення навчання проходив військову службу, входив до складу миротворчого контингенту в Іраку.

У мирний час працював у львівському представництві Товариства з обмеженою відповідальністю «Онур Конструкціон Інтернешнл» і на місцевому будівництві.

На початку повномасштабного вторгнення рф добровільно став на захист Батьківщини. Боровся проти російських загарбників на східному напрямку у лавах 42-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Юрія Москаля залишилися мама, дружина, троє дітей і сестра.

У середу буде церомонія прощання з Героєм Григорієм-Гайком Степанюком

Брав участь у звільненні Київщини: завтра Львів попрощається з Героєм Олесем Гусаком

Науковець-доброволець: Львів попрощається з Героєм Володимиром Козловським

Львів попрощається з 56-річним Героєм Дмитром Шевчуком, який залишив маму, дружину, дітей і онука

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів