Засновник найбільшого ринку сільгосппродукції в Західній Україні запропонував три кроки до ринку землі

12:12 17 січня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 17 січня, у Львівському пресклубі засновник групи компаній «Шувар» і найбільшого у Західній Україні гуртового ринку сільськогосподарської продукції Роман Федишин розкаже про три важливі кроки до запровадження в Україні цивілізованого ринку землі.


Відео: Львівський пресклуб

Роман Федишин запропонував свою Програму фахівцям і управлінцям на найвищому рівні, а сьогодні він розкаже докладніше про неї всім, кого турбує проблема ринку сільськогосподарської землі,. Хто прямо чи дотично залежний від її вирішення. Хто розуміє її наслідки чи ще ні.

Зокрема, Роман Федишин дасть відповіді на такі питання:

чи Програму підготовки запровадження ринку землі можна органічно інсталювати-вписати у друге читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення?

хто підтримує Програму підготовки запровадження ринку землі? Якою буде її майбутня доля?

чи ситуація довкола ринку землі в Україні може спонукати вас піти у велику політику, чи ви залишатиметеся вірним великій економіці?

Довідка
Національна академія аграрних наук на замовлення Держгеокадастру нещодавно представила структуру земельного фонду України. Загальна площа земель в Україні становить 60,4млн гектарів. З них 70% – 42,4 млн га – землі сільськогосподарського призначення, з яких щорічно обробляється понад 32 млн гектарів. Для порівняння, у Польщіпід сільгоспвиробництво задіяні вдвічі менші площі – 14 млн га, в Німеччині – 12 млн га, у Румунії – 9 млн гектарів. Кількість чорноземів в Україні є найбільшою в світі і складає 28 млн гектарів.

Згідно з даними Держстатистики України, станом на 1 травня поточного року зареєстровано 46 143 фермерських господарств.
В Україні станом на 1.01. 2019 р. є майже 4 мільйони особистих селянських господарств, які мають загальну площу земельних ділянок - 6 млн 132 тис га. З них для ведення особистого селянського господарства - 2 млн 513 тис га, для ведення товарного cільськогосподарського виробництва - 2 млн 777 тис

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів