Заробляють на війні: у Львівській області виросла орендна плата на комерційні та складські приміщення

15:48 22 березня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні Львівщина сприяє релокації підприємств з гарячих точок на Львівщину, таким чином зберігаючи виробництва та робочі місця. В області, підприємцям підшукують комерційні та складські приміщення. Проте, останнім часом з’явились орендарі, які необгрунтовано піднімають ціни на оренду у п’ять і більше разів.

Про це розповів керівник департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда, пише Dailylviv.com.

«Є окремі суб’єкти господарювання, які воліють заробити. І мені прикро про це говорити, адже Львівщина сьогодні - це область, яка є опорою в гуманітарній допомозі, надійним тилом для всієї України, Львівщина – це область, де знають як вести бізнес і є висока культура його ведення»,-  зазначив він.

На недобросовісних орендарів жаліються підприємці, які релокують свої виробництва. Адже вартість оренди за м² зростає більш як у 5 разів.  

«Я вже отримував неодноразові дзвінки від керівників підприємств, які хочуть релокуватись на територію області. Були реальні ситуації, коли вони приїжджають і оглядають ті чи інші виробничі потужності, а натомість вартість оренди такого приміщення зростає в геометричній прогресії. І складно пояснити підприємцю, який працював до прикладу в Києві і платив за оренду від 25-35 грн за м², чому ціна на оренду у Львівській області зростає до 150 грн ато й більше за м² при площі 10 тис або 50 тис м²» -  розповів Степан Куйбіда.

Недобросовісним орендарям наголошують на недопущенні таких дій, одні реагують, проте, як зазначив керівник департаменту, щодня все більше тих, хто готовий заробляти на війні та на горі підприємців, які тікають з під обстрілів.

«Ми будемо реагувати на такі речі доволі жорстко. А небайдужих мешканців і суб’єктів підприємництва просимо звертатися у департамент економічної політики з конкретними фактами завищених цін і порівняннями в ціновій політиці, яка була до війни і яка є сьогодні», - додав Степан Куйбіда.

Ціни на оренду помешкання у Львові підскочили за останні дні

Попит на нерухомість у західних областях кардинально зріс у вихідні: що купують-орендують

Прізвища орендодавців чи готельєрів, які виставляють захмарні ціни, передаватимуть в СБУ

Який відсоток бізнесу продовжує працювати під час війни

Український бізнес відмовиться від програмного забезпечення з РФ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів