Заробітчани переказали в Україну близько 12 мільярдів доларів, – НБУ

12:15 4 лютого 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: epravda.com.ua

За розрахунками Національного банку України, українські трудові мігранти відправили 2019 року близько 12 мільярдів доларів грошових переказів.

Про це повідомили у НБУ у відповідь на запит «Громадського телебачення». У повідомленні Нацбанку зазначили: «Сприятливу ситуацію на валютному ринку упродовж майже всього минулого року визначали стабільно високі обсяги надходжень від трудових мігрантів (близько 12 мільярдів доларів)».

У НБУ відзначають, що обсяги грошових переказів дозволили суттєво зменшити курс іноземних валют у 2019 році. Зокрема, у грудні курс долара опустився до 23,2 гривні – на п’ять гривень від початку минулого року.

Разом з тим, на початку 2020 року курс валют почав навпаки зростати. Девальвацію гривні у Нацбанку пояснюють попитом на валюту серед імпортерів та низьким обсягом продажу валюти експортерами через отримання бюджетного відшкодування ПДВ. За три квартали 2019 року трудові мігранти переказали до України 8,74 мільярда доларів, з яких 2,82 мільярда склали перекази з Польщі.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині вимагали гроші у заробітчан.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів