Заробітчан з України в Польщі стане менше на 20%, – ЗМІ

20:09 20 грудня 2019 р.

Фото до новини

У 2020 році, вперше від початку імміграційного буму, до Польщі приїде і законно влаштується на роботу менше громадян України, ніж попереднього року, – повідомило у середу видання «Dziennik Gazeta Prawna»

Про це інформує Польське радіо.

Свої прогнози експерти Польсько-української господарчої палати та агентства з працевлаштування Foreign Personnel Service склали на основі вивчення опитування, проведеного українським порталом OLX Робота. З нього випливає, що 20 відсотків українців, котрі дотепер виїжджали на заробітки за кордон, не мають наміру далі це робити. Цю тенденцію посилюють також оптимістичні офіційні дані в українській економіці: нині вона зростає у понад 4-відсотковому темпі, з понад 10-відсотковим збільшенням зарплат та багатьма інвестиціями у більших містах, - пише газета.

Як зауважує «DGP», сповільнення збільшення міграції з України – це погана звістка для польських роботодавців, особливо у будівництві, промисловості, логістиці та торгівлі. Саме на ці галузі припадає аж 64 відсотки вакансій, які пропонують підприємці у Польщі.

Експерт, якого цитує видання, підкреслює при цьому, що важливішим від того, скільки українців приїде до Польщі, є те, як довго вони залишатимуться на ринку. Він каже, що за даними Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики, збільшується число постійних дозволів на роботу. Це означає, що імміграція перетворюється з короткострокової на довгострокову.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів