«Західний Буг» не зміг придбати Будинок книги у Львові

23:40 2 грудня 2020 р.

Фото до новини

Аукціон з продажу першого львівського хмарочосу «будинок Шпрехера», більш відомого як Будинок книги на площі Адама Міцкевича, 8, не відбувся. Цінову пропозицію подав лише один учасник − ПП «Західний Буг».

Про це інформують Наші гроші. Львів.

Торги на електронному майданчику «Prozorro. Продажі» були заплановані на 1 грудня. А останній день подання пропозицій 30 листопада. Будинок виставили на аукціон зі стартовою ціною 445 млн грн. Він має сім поверхів та загальну площу 8,27 тис. м. кв. і потребує ремонту.

Наразі будівля належить державній акціонерній компанії «Надра України». Нею користується підпорядковане НАК «Надра України» ДП «Західукргеологія», частину приміщень здають в оренду під аптеку, крамниці одягу, книгарню, офіси тощо.

Єдиний учасник аукціону аграрне підприємство «Західний Буг» зареєстроване в Радехівському районі. Кінцевими контролерами компанії є Валерій Овчарук, Юрій Гладун та Оксана Друль. Також частина підприємства належить Віталію Сікорському, директорові ТОВ «Радехівський цукор» − одного з найбільших виробників цукру в Західній Україні.

За даними YouControl, компанія «Західний Буг» входить в аграрну групу з аналогічною назвою, основним напрямком якої є вирощування зернових, технічних та кормових культур. Ця група фірм обробляє 52,7 тис. га землі у Львівській, Чернівецькій, Тернопільській та Волинській областях.

Також підприємство «Західний Буг» було основним донором «Української галицької партії» в першому та другому кварталі цього року. Протягом цього періоду компанія внесла на рахунок партії 2,7 млн грн.

Як раніше повідомляв Zaxid.net, ініціатором продажу Будинку книги було ДП «Західукргеологія», адміністративний апарат якого розміщений у цій будівлі. Гроші від приватизації будинку частково скерують на погашення боргів, а це понад 90 млн грн, та уникнення банкрутства підприємства.

Переможець аукціону повинен виконати низку умов, зокрема дотримуватися вимог законодавства щодо охорони культурної спадщини, оскільки будівля є пам’яткою архітектури. А також «сприяти збереженню приміщень під книгарню та аптеку, які історично знаходяться на першому поверсі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів