Загроза національній безпеці: аеропорт у Львові не хочуть віддавати в приватні руки

12:08 25 березня 2021 р.

Фото до новини

Депутати Львівської міської ради звернуться до Президента України Володимира Зеленського з проханням не віддавати Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького в концесію.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Нещодавно під час IV Українсько-німецького бізнес-форуму міністр інфраструктури України Владислав Криклій впевнено заявив про ймовірність передачі в концесію міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Подібні наміри викликали серйозне занепокоєння у громади Львова, адже мова йде про стратегічний об'єкт вкрай важливий для розвитку та функціонування нашого міста. Варто пам’ятати, що аеропорт «Львів» є військово-цивільним об'єктом, яким користується Міжнародний центр миротворчості та безпеки — «Яворівський полігон».

Завдяки якісному менеджменту аеропорт «Львів» є фінансово стабільним підприємством зі значним зростанням надходжень. Чи покращить стан справ на успішному підприємстві передача його у концесію? Це велике питання та серйозний ризик, який може дорого обійтись місту, регіону та й усій країні. Україна вже має негативний досвід попередніх приватизацій.

Оскільки мова про об'єкт критичної інфраструктури, то передача його у концесію може піддавати серйозному ризику ще й національну безпеку країни та межувати з державною зрадою. В умовах гібридної війни ніхто не може гарантувати, що за розпорядником аеропорту не стоятимуть ворожі впливи. Це та реальність, яку ми не можемо ігнорувати сьогодні, приймаючи рішення по будь-яких стратегічних об'єктах.

Просимо врахувати культурне, економічне та геополітичне значення Львова для країни. Аеропорт для нашого міста є важливим для розвитку регіону та якісного забезпечення щоденного життя значної частини його мешканців. Зокрема, протягом останніх трьох-чотирьох років суттєво збільшилися надходження до міських та регіональних бюджетів за рахунок в'їзного туризму, збільшилися інвестиції в нерухомість, а також розбудову готельного та відпочинкового бізнесу. Тому будь-який експеримент щодо аеропорту викликає у львів'ян побоювання та виправдані застереження.

Якщо Уряд вважає, що аеропорт «Львів» є тягарем для держави, і передача його в концесію є безальтернативним рішенням, то громада міста Львова підтримає передачу аеропорту з державної форми власності у комунальну.

Просимо Вас взяти до увагу нашу думку і пропозицію. Ми переконані, що конструктивне рішення щодо подальшої долі аеропорту «Львів» може бути прийняте лише з врахуванням позиції громади міста, де він розташований", — зачитав звернення Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови Львова».

Аеропорт Львова залетить у концесію у 2022 році

Аеропорт Львів цілковито знеструмили: працювали вручну

Львівський залізничний вокзал віддадуть у концесію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів