Львівський залізничний вокзал віддадуть у концесію

20:37 31 грудня 2020 р.

Фото до новини

Міністерство інфраструктури очікує на продуктивну співпрацю з інвесторами, які зацікавлені у розбудові сучасної залізничної інфраструктури та реалізації перспективних проєктів державно-приватного партнерства в Україні.

Про це йшлося на нараді у Міністерстві інфраструктури України 30 грудня, пише DailyLviv.

«Ми очікуємо великих міжнародних гравців, які мають відповідний досвід з управління вокзалами та готові інвестувати. Так само як і локальних інвесторів.

Переваги отримають усі стейкхолдери: держава та місцеві органи влади – додаткові робочі місця та податки, концесійні платежі; Укрзалізниця – зменшення збитків, оновлення та розвиток інфраструктури; інвестор – прибуток; споживачі – якісно новий публічний простір, а також нові послуги та додатковий комфорт. Вдячний нашим постійним міжнародним партнерам за надану технічну допомогу щодо підготовки дослідження з оцінки готовності концесії перших 7 пілотних вокзалів та проведений аналіз ринку.

Це дозволить нам краще зрозуміти специфіку та нюанси реалізації майбутніх проєктів та  підготуватися до їх фактичного втілення», - пояснив Міністр. За словами Владислава Криклія, міністерство розглядає як перші потенційні концесії  вокзали Києва та Вінниці,  також  вирішено підготувати пре-ТЕО концесії пасажирських вокзалів у Львові та Одесі.

За підсумками заходу, Мінінфраструктури підтримало подальші дії щодо концесії залізничних вокзалів та необхідності групування відповідних об’єктів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів