З 1 травня природний газ подорожчає більше, ніж на гривню

08:56 30 квітня 2021 р.

Фото до новини

З 1 травня всіх побутових споживачів переведуть на фіксований річний тариф, а одержувачам житлових субсидій доведеться переоформити заявку на отримання компенсацій.

При цьому вимоги для призначення житлових субсидій стануть більш жорсткими. Про це розповідає РБК-Україна, пише Dailylviv.

Згідно з постановою НКРЕКП всі компанії-постачальники з 1 травня зобов'язані встановити базову вартість газу для населення на рік (до 30 квітня 2022), без права підвищувати її впродовж року. З початку місяця споживачів автоматично переведуть на річний тариф.

Газопостачальні компанії України оприлюднили свої базові річні ціни. Порівняно з квітнем тариф за кубометр природного газу подорожчав більше, ніж на гривню.

Так, "Нафтогаз" пропонує своїм клієнтам газ за вартістю 7,96 грн за куб.м (у квітні - 6,86 грн/куб.м). А у регіонах, де компанія є постачальником останньої надії, встановлений тариф аж 9,57 грн/куб.м.

Найвища ціна на газ у річному тарифі у Житомирської, Чернівецької, Херсонської обласних енергопостачальних компаній - 13,50 гривень за кубометр. 

Найбільш вигідні умови у компанії "Евод Трейд" КП "Луцькводоканал" - 7,88 грн/куб.м.

Після переходу на річний тариф порядок оплати не зміниться - щомісяця до 25 числа.

Також у споживачів зберігається можливість змінити постачальника, вибравши більш вигідні умови. Крім фіксованого тарифу на 12 місяців, газопостачальні компанії будуть пропонувати своїм клієнтам тарифи на місяць з ціною, яка може відрізнятися від базової річної.

Споживач може обрати інший тариф постачальника бо іншого постачальника - змінити річний контракт на місячний або інший, підписавши нову заяву-приєднання з постачальником.

Клієнт має право змінювати умови постачання шляхом обрання комерційної пропозиції не більше одного разу впродовж календарного місяця.

Усі нові річні ціни на природний газ: де найдешевші тарифи

Львівгаз збут повідомив про вартість кубометра газу

Чотири причини для відмови у призначенні субсидій з 1 травня

Нафтогаз України запропонує у червні сезонні тарифні плани і газові пакети

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів