Ярмарок смаку у Львові. Що продаватимуть

20:38 5 червня 2024 р.

Фото до новини

Упродовж двох днів, 8-9 червня, на подвір’ї Львівського палацу мистецтв проведуть Львівський ярмарок смаку.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Упродовж двох днів, 8-9 червня, на подвір’ї Львівського палацу мистецтв проведуть Львівський ярмарок смаку. Захід організовують вже вдруге.

«Від початку повномасштабного вторгнення ми вже провели 5 заходів, це 4 ярмарки та одну конференцію, які присвячені розвитку крафтового виробництва на Львівщині. Що стосується Львівського ярмарку смаку, то плануємо, щоб він став щорічним. Цьогоріч на Ярмарку будуть різноманітні пропозиції продуктів  харчування: м’ясні, сирні вироби, продукти бджільництва, випічка тощо.

Ми маємо два великі сподівання на цю подію, адже завдяки їй ми  підтримуємо  мікро- та малих суб’єктів господарювання, в тому числі в галузі харчової промисловості. Саме до цього сегменту відносяться виробники крафтових продуктів. 

А з іншого — даємо нашим споживачам можливість урізноманітнити свій харчовий раціон. Багато відвідувачів попередніх заходів розповідали, що на ярмарок прийшли придбати щось унікальне, те, що не знайдеш в мас-маркетах», - розповіла керівниця департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Організатор заходу - Львівська міська громадська організація «Екотерра» зі Спільнотою поціновувачів сиру ProCheese від Ardis Group, під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України, за підтримки швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

«На одній локації ми об’єднаємо три компоненти: сертифіковані органічні виробники, які презентуватимуть продукцію вироблену в Україні, виробники з різних регіонів: Львівщина, Тернопільщина Волинь, Закарпаття, Чернівці, Харківська область, Миколаївська область, Київщина, Житомирщина. Крім того, будуть представники молочного компонента. Це — сировари з усієї України і звісно це – крафтовики, які презентують Львівщину», -  зазначила президент ЛМГО «Екотерра» Наталія Чоловська.

Під час ярмарку приблизно 50 виробників з різних регіонів України запропонують свою продукцію, а саме: меди, чаї, соки, сири й інші молочні продукти, пастилу, крупи, олію, джеми, м’ясні вироби та інші смаколики.

Продукцію Львівщини представлять 27 виробників: 22 виробники локальних продуктів (хліб, мед, солодощі, м'ясопродукція, чаї, пастила, полуниця, варення), 1- органічної продукції (ФГ Костіва Р.П), 4 - молочної (сироварня «Гарбузовий рай», Львівська сироварня «Джерсей»,  сироварня Lemberg Cheese, ТОВ «Чесний сир»).

«Хоча сезон полуниці вже підходить до завершення, але ми також виробляємо з полуниці пастилу, зефір, натуральні цукерочки, які можна їсти діткам. Ярмарок для нас та нашої продукції - це велика підтримка. Завдяки таким заходам впізнаваність нашої полуниці є суттєвою»,  - розповіла співвласниця сімейного фермерського господарства «Полуничні пагорби» Світлана Бегей.

«Ми вже 10 років на ринку, але щоразу, коли беремо участь у таких заходах приходять люди і лише знайомляться з нашою продукцією.  

Запрошуємо кожного до участі, буде дуже сирно, будуть сири, які я особисто навчилась робити закордоном, матимете змогу скуштувати ексклюзивні речі. Підтримайте нас, локального українського виробника», - зазначила співзасновниця сироварні «Джерсей» Вікторія Книш.

Окрім розмаїття продуктів львів’яни та гості міста матимуть можливість дізнатися більше про сертифіковані органічні продукти, скуштувати сири-переможці міжнародних та національних конкурсів, познайомитися із локальними виробниками Львівщини, а також взяти участь у відкритих майстер-класах, дегустаціях та вікторинах.

Нагадаємо, на площі Ринок у Львові відновив роботу фермерський ярмарок. Графік 

Читайте також: Сто крафтових виробників України отримали по $1 тис.: 4 зі Львівщини

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів